Hartige notentaart

Ingrediënten
- boter om in te vetten
- 500 g vastkokende aardappelen
- 50 g walnoten
- 50 g cashewnoten, ongezouten
- 50 g pinda’s, ongezouten
- 1 ui, gesnipperd
- 125 ml halfvolle crème fraîche
- 2 eieren
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 komkommer
- 100 g radijs
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 493 kcal
- Koolhydraten
- 34,6 g
- - waarvan suikers
- 7,9 g
- Vet
- 31,3 g
- Eiwit
- 15,5 g
- Vezels
- 5,2 g
- Groente
- 150 g
- Zout
- 0,16 g
Bereiding
Doe eens iets heel anders met die vertrouwde piepers: maak er een taart van! Met een vulling van gehakte noten en een frisse salade van komkommer en radijs een heerlijk vegetarische maaltijd.
Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een springvorm (doorsnede 20 cm) in.
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Hak de noten fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
Meng de aardappelrasp met noten en ui in een kom en roer de crème fraîche erdoor.
Klop de eieren los met peper en schep ze door het aardappelmengsel.
Doe het mengsel in de springvorm.
Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met komkommer en radijs.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
