Hartige quinoa­balletjes

Aantal personen
9 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Hartige balletjes van quinoa in een lichtblauw schaaltje

Ingrediënten

  • 80 g zoete aardappel
  • 50 g quinoa
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
38 kcal
Koolhydraten
5,1 g
Vet
1,5 g
- waarvan verzadigd
0,2 g
Eiwit
0,9 g
Vezels
0,6 g
Groente
0 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

Breng water aan de kook en kook de quinoa samen met de zoete aardappel 10 minuten totdat het gaar is. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.

Prak de zoete aardappel met behulp van een vork.

Breng de quinoa en zoete aardappel op smaak met cayennepeper en paprikapoeder. Vorm balletjes van het mengsel.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes totdat ze rondom krokant zijn. Eet de balletjes koud of warm.

Tip: Bewaar de balletjes maximaal 2 dagen in de koelkast. Ook lekker met een fris yoghurtsausje.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes