Hartige balletjes van quinoa in een lichtblauw schaaltje

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes.

Breng water aan de kook en kook de quinoa samen met de zoete aardappel 10 minuten totdat het gaar is. Giet af, laat goed uitlekken en afkoelen.

Prak de zoete aardappel met behulp van een vork.

Breng de quinoa en zoete aardappel op smaak met cayennepeper en paprikapoeder. Vorm balletjes van het mengsel.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes totdat ze rondom krokant zijn. Eet de balletjes koud of warm.

Tip: Bewaar de balletjes maximaal 2 dagen in de koelkast. Ook lekker met een fris yoghurtsausje.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 80 g zoete aardappel
  • 50 g quinoa
  • snufje cayennepeper
  • snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel olijfolie

Koolhydraten 5,1 g
Vet 1,5 g
waarvan verzadigd 0,2 g
Eiwit 0,9 g
Vezels 0,6 g
Groente 0 g
Kcal 38
Zout 0,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!