Haver­mout­koekjes zonder toegevoegde suiker

Aantal personen
16 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Type gerecht
Havermoutkoekjes

Ingrediënten

  • 40 g margarine
  • 1 rijpe banaan
  • 25 g amandelmeel
  • 100 g havermout
  • 2 eetlepels (plantaardige) melk
  • 1 volle eetlepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
60 kcal
Koolhydraten
5,8 g
- waarvan suikers
1,5 g
Vet
3,4 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
1,3 g
Vezels
0,9 g
Groente
0 g
Zout
0,03 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

Prak ondertussen de banaan.

Meng alle ingrediënten in een kom en meng het geheel goed door elkaar.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier 16 hoopjes van het beslag over. Druk de hoopjes aan met de bolle kant van een eetlepel zodat ze allemaal even dik zijn.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes