Haver­mout met speculaas­kruiden

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
5 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Havermout met speculaaskruiden

Ingrediënten

  • 6 eetlepels havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • ½ banaan
  • amandelschaafsel of andere noten

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
202 kcal
Koolhydraten
31,8 g
- waarvan suikers
10,7 g
Vet
4,4 g
- waarvan verzadigd
0,7 g
Eiwit
5,3 g
Vezels
4,2 g
Groente
0 g
Zout
0,13 g

Bereiding

Doe de havermout en melk in een magnetronbestendig bakje.

Zet dit 90 seconden in de magnetron op vol vermogen. Houd in de gaten of de melk niet overkookt.

Roer de koekkruiden door de havermoutpap.

Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de pap samen met wat amandelschaafsel.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes