Havermout met speculaaskruiden

Ingrediënten
- 6 eetlepels havermout
- 200 ml amandelmelk
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- ½ banaan
- amandelschaafsel of andere noten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 202 kcal
- Koolhydraten
- 31,8 g
- - waarvan suikers
- 10,7 g
- Vet
- 4,4 g
- - waarvan verzadigd
- 0,7 g
- Eiwit
- 5,3 g
- Vezels
- 4,2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,13 g
Bereiding
Doe de havermout en melk in een magnetronbestendig bakje.
Zet dit 90 seconden in de magnetron op vol vermogen. Houd in de gaten of de melk niet overkookt.
Roer de koekkruiden door de havermoutpap.
Snijd de banaan in plakjes en leg deze op de pap samen met wat amandelschaafsel.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
