Heekfilet met walnoten
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Schil de pastinaak en wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder het groen en de onderkant van de venkel en snijd de rest in dunne stroken (bewaar wat venkelgroen).
Verhit bakolie in een wok of ruime koekenpan en roerbak de groenten op een middelhoog vuur lichtbruin en beetgaar (circa 10-15 minuten). Schud de pan regelmatig om.
Pel de ui en knoflook en snijd klein. Mix de ui en knoflook samen met de verse peterselie heel fijn met een staafmixer of blender (bewaar eventueel wat peterselie voor garnering).
Verhit bakolie in een koekenpan en bak het mengsel enkele minuten. Hak de walnoten grof.
Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de heekfilet gaar. Breng op smaak met peper.
Schep het peterselie mengsel samen met de noten door de gebakken groenten en leg de vis erbovenop. Garneer met venkelgroen en/of overgebleven peterselie.