Herfstgroentenschotel

Ingrediënten
- halve flespompoen
- 1 pastinaak
- 1 zoete aardappel
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 150 ml (plantaardige) kookroom (light)
- 120 g champignons
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 174 kcal
- Koolhydraten
- 27,4 g
- - waarvan suikers
- 12,6 g
- Vet
- 3,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 5,4 g
- Vezels
- 5,4 g
- Groente
- 280 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil het bovenste gedeelte van de pompoen en snijd deze in plakken. Halveer de plakken.
Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken. Snijd de courgette in plakken.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Zet de plakken pompoen, pastinaak, zoete aardappel en courgette om en om rechtop in de ovenschaal tot alles op is.
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daar de tijm en paprikapoeder aan toe en verhit 1 minuut mee.
Giet de kookroom erbij en breng op laag vuur aan de kook.
Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal. Giet het kookroommengsel over de groenten en bestrooi met wat tijm.
Bak 60 minuten in de oven.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
