Herfstgroentenschotel
- Bijgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil het bovenste gedeelte van de pompoen en snijd deze in plakken. Halveer de plakken.
Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd in plakken. Snijd de courgette in plakken.
Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.
Zet de plakken pompoen, pastinaak, zoete aardappel en courgette om en om rechtop in de ovenschaal tot alles op is.
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pannetje en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daar de tijm en paprikapoeder aan toe en verhit 1 minuut mee.
Giet de kookroom erbij en breng op laag vuur aan de kook.
Snijd de champignons in kleine stukjes en verdeel over de groenten in de schaal. Giet het kookroommengsel over de groenten en bestrooi met wat tijm.
Bak 60 minuten in de oven.