Indiase kikkererwtenstoof

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
35 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Indiase kikkererwtenstoof
Green Chef

Ingrediënten

  • 380 g kikkererwten
  • 200 g broccolini
  • 2 tomaten
  • 1 gele ui
  • 300 g zoete aardappel
  • 200 g passata
  • 40 g cashewstukjes
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 rode peper
  • 10 g verse koriander
  • Gele currykruiden
  • Venkelzaad
  • Gemalen komijnzaad
  • Surinaamse kruiden (mix van kurkuma, komijn, fenegriek, koriander, paprika, chili, kaneel, piment, peper, karwijzaad, gember, nootmuskaat, venkelzaad, ui, knoflook, zeezout, lavas)
  • Groentebouillonblokje
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
647 kcal
Koolhydraten
64,3 g
- waarvan suikers
21 g
Vet
29,2 g
- waarvan verzadigd
4,6 g
Eiwit
22,9 g
Vezels
18,2 g
Groente
330 g
Zout
2,22 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd ¼ rode peper per persoon fijn. Meng de zoete aardappel met de komijn, de helft van de gesneden rode peper en ¼ zakje venkelzaad per persoon op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de zoete aardappel 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Snijd de verse koriander grof.

Leg de broccolini naast de zoete aardappel op de bakplaat. Besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de broccolini 15 - 18 minuten mee in de oven. Voeg de gezouten cashewnoten en de pompoenpitten de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat.

Verhit ½ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de knoflook, de gele currykruiden en de overige rode peper toe en bak nog 1 minuut mee. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes