Indiase kikkererwtenstoof
- Hoofdgerecht, Veganistisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes. Snijd ¼ rode peper per persoon fijn. Meng de zoete aardappel met de komijn, de helft van de gesneden rode peper en ¼ zakje venkelzaad per persoon op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de zoete aardappel 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Snijd de verse koriander grof.
Leg de broccolini naast de zoete aardappel op de bakplaat. Besprenkel met ¼ el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Rooster de broccolini 15 - 18 minuten mee in de oven. Voeg de gezouten cashewnoten en de pompoenpitten de laatste 5 minuten toe aan de bakplaat.
Verhit ½ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de knoflook, de gele currykruiden en de overige rode peper toe en bak nog 1 minuut mee.
Foto: Green Chef