Javaanse kippensoep
- Hoofdgerecht, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 90 minuten
- Aantal personen: 10
Bereiding
Leg de stukken kip in een grote pan en giet er zoveel water bij tot de kip net onder staat.
Kneus de stengel sereh licht (doe dit door hem licht te pletten) en schil de gember.
Voeg de sereh, de verse gember en breng aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat ca. 1½ uur trekken.
Zeef de bouillon (opvangen), haal het vlees van de botten en snijd of trek het uiteen in stukjes.
Fruit de boemboe in de olie tot het gaat geuren en giet de bouillon erbij. Voeg het kippenvlees toe en laat op heel laag vuur nog even trekken.
Schil ondertussen de aardappels en snijd de bos-uitjes in kleine stukjes.
Kook tegen het einde van de kooktijd van de bouillon de aardappels beetgaar, de eieren hard en de rijst gaar. Snijd aardappels en eieren in blokjes.
Schep achtereenvolgens rijst, taugé, bos-ui, aardappels en ei in diepe borden. Giet er flink wat bouillon met vlees op en garneer met bladselderij en 1 eetlepel gebakken uitjes.