Kalkoen met cumberlandsaus

Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels rode bessengelei
- 1 theelepel mosterd
- 4 eetlepels rode port
- mespunt gemberpoeder
- 2 kalkoenfilets
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 267 kcal
- Koolhydraten
- 17 g
- Vet
- 8 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 26 g
- Vezels
- 2 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,3 g
Bereiding
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil eraf.
Snijd de schil in reepjes. Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
Pers een halve sinaasappel uit. Verwarm het sinaasappelsap en los de bessengelei en de mosterd erin op. Voeg de port toe en laat de saus enigszins inkoken.
Roer de schilletjes erdoor en maak de saus op smaak met peper en een mespuntje gemberpoeder. Laat de saus afkoelen.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper en weinig zout. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Geef de saus erbij.
Lekker met bloemkool en 3 kleine aardappelen.
Foto: Shutterstock
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
