Kalkoencarpaccio met rucola

Bereiding

Leg 75 g rucola op een bord.

Rol 90 g kalkoenfilet op en verdeel over de rucola.

Meng 1 eetlepel mosterd met 1 eetlepel balsamicoazijn en 4 eetlepels groentebouillon.

Breng op smaak met peper.

Sprenkel de dressing over de carpaccio en rucola en bestrooi met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 50 g rucola    
  • 90 g kalkoenfilet, broodbeleg (extra dun)
  • 1 theelepel mosterd    
  • 1 eetlepel balsamicoazijn    
  • 4 eetlepels groentebouillon 
  • peper           
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

Koolhydraten 3,5 g
waarvan suikers 3,1 g
Vet 5,7 g
waarvan verzadigd 2,6 g
Eiwit 23,9 g
Vezels 1,2 g
Groente 50 g
Kcal 165
Zout 1,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!