Kalkoenrollade

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 4 kalkoenschnitzels, rauw (125 g per stuk)
  • peper
  • 8 zwarte olijven (ontpit)
  • 4 eetlepels pesto
  • 4 geroosterde paprika's (uit pot, zonder olie)
  • 140 g (volkoren) tagliatelle, ongekookt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 240 g artisjokharten, uit blik
  • 400 g gezeefde tomaten
  • 4 eetlepels groentebouillon
  • 4 eetlepels verse basilicum (gehakt)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
509 kcal
Koolhydraten
35,2 g
- waarvan suikers
9,4 g
Vet
21,2 g
- waarvan verzadigd
3,6 g
Eiwit
40,9 g
Vezels
6,9 g
Groente
185 g
Zout
1,58 g

Bereiding

Bestrooi de kalkschnitzels met peper. Hak de olijven fijn.

Bestrijk de kalkoenschnitzels met de pesto en beleg met olijven en de geroosterde paprika.

Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.

Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Bak de kalkoenrollades ca. 10 minuten in olie aan alle kanten.

Snijd de artisjokharten in kwarten en verwarm ze kort in een pan.

Blus af met de gezeefde tomaten en de groentebouillon en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.

Breng de saus op smaak met peper en verfijn met de gehakte basilicum.

Serveer de kalkoenrollade met de tagliatelle en de saus.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes