Kalkoenrollade

Ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels, rauw (125 g per stuk)
- peper
- 8 zwarte olijven (ontpit)
- 4 eetlepels pesto
- 4 geroosterde paprika's (uit pot, zonder olie)
- 140 g (volkoren) tagliatelle, ongekookt
- 4 eetlepels olijfolie
- 240 g artisjokharten, uit blik
- 400 g gezeefde tomaten
- 4 eetlepels groentebouillon
- 4 eetlepels verse basilicum (gehakt)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 509 kcal
- Koolhydraten
- 35,2 g
- - waarvan suikers
- 9,4 g
- Vet
- 21,2 g
- - waarvan verzadigd
- 3,6 g
- Eiwit
- 40,9 g
- Vezels
- 6,9 g
- Groente
- 185 g
- Zout
- 1,58 g
Bereiding
Bestrooi de kalkschnitzels met peper. Hak de olijven fijn.
Bestrijk de kalkoenschnitzels met de pesto en beleg met olijven en de geroosterde paprika.
Rol de schnitzels op en steek vast met een cocktailprikker.
Kook de tagliatelle zoals aangegeven op de verpakking gaar.
Bak de kalkoenrollades ca. 10 minuten in olie aan alle kanten.
Snijd de artisjokharten in kwarten en verwarm ze kort in een pan.
Blus af met de gezeefde tomaten en de groentebouillon en laat ca. 5 minuten zachtjes koken.
Breng de saus op smaak met peper en verfijn met de gehakte basilicum.
Serveer de kalkoenrollade met de tagliatelle en de saus.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
