Kapucijnersalade met makreel
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Vis
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui heel fijn.
Laat de kapucijners uitlekken in een zeef en spoel goed af onder de kraan.
Was en rasp de wortels.
Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein. Was het ijskruid en snijd klein.
Klop de mayonaise en sojayoghurt door elkaar in een grote kom. Breng op smaak met peper.
Roer de kapucijners, wortels en ui door de saus en laat even intrekken.
Spreid de sla uit op een mooie schaal of bord. Leg de rest van de groenten erop. Verdeel de gerookte makreel in stukken en leg bovenop de salade. Garneer met het ijskruid.
Tip: Deze salade is ook erg lekker met zilveruitjes of augurk.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten