Kikkererwten frittata
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water voor de broccoli aan de kook. Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook in 5 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de tomaat en snijd in stukken.
Schil en rasp de gember en kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af!
Was de spinazie en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit bakolie in een ruime koekenpan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook, gember en kurkuma toe en bak samen met de spinazie kort mee. Roer de tomaat en broccoli erdoor.
Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Voeg ook de kikkererwten toe aan de pan.
Klop de eieren los in een kom. Roer kerriepoeder, melk en (chili)peper erdoor.
Voeg het eiermengsel toe aan de pan en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eiermengsel volledig gestold is. Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
Snijd de frittata in stukken en serveer.
Tip: Het is ook erg lekker om wat kikkererwten te roosteren en bij de frittata te serveren.