Kipfilet in yoghurtmarinade
- Hoofdgerecht, Gevogelte
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Specerijen geven een simpel stukje kip een exotisch tintje.
Roer in een schaal yoghurt, gember, ketoembar, kruidnagelpoeder en zwarte peper tot een marinade. Wentel de kipfilets erdoor en laat ze afgedekt ten minste 6-8 uur (of nog liever 24 uur) afgedekt in de koelkast marineren. Keer de kipfilets in de marinade regelmatig om.
Pureer ui, chilipoeder, kurkuma en de helft van de cashewnoten met 75 ml water in de keukenmachine of met een staafmixer in een hoge kom. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem de kipfilets uit de yoghurtmarinade en dep ze droog. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de kipfilets snel aan beide kanten lichtbruin. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze mee met de kipfilet. Voeg vervolgens marinade en notenmengsel toe en roer alles tot een samenhangend geheel.
Laat de kip afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar sudderen. Keer de filets af en toe zodat alle zijden met saus bedekt worden.
Maak ondertussen de peersalade. Was de veldsla en laat deze goed uitlekken. Snijd de peer en komkommer in stukjes. Doe de zonnebloempitjes erbij en mix het geheel door elkaar. Meng de peterselie met de olijfolie en sprenkel de olie over de salade.
Haal de kip en stukjes paprika uit de pan en strooi vlak voor het serveren de rest van de cashewnoten en koriander over de kip. Serveer met de rijst en salade.