Kipspiesjes met muntdip
Bereiding
Snijd 480 g kipfilet in blokjes.
Meng 60 g magere yoghurt met 1 eetlepel currypoeder en peper.
Meng nog eens 60 g magere yoghurt met 3 eetlepels tandooripasta.
Verdeel de kip over de beide sauzen, meng goed en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Snijd 4 lente-uitjes (wat groen apart houden) en 200 g verse ananas in stukjes.
Steek de gemarineerde kip, lente-ui en ananas afgewisseld op 12 satéprikkers.
Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Hak ondertussen ½ bosje munt en het groen van de lente-ui grof.
Pureer met 2 geperste teentjes knoflook en 2 eetlepels magere yoghurt fijn.
Roer er 250 g magere yoghurt door en breng op smaak met peper.