Kipspiesjes met muntdip

Ingrediënten
- 480 g kipfilet, rauw
- 400 g magere yoghurt
- 1 eetlepel currypoeder
- peper
- 3 eetlepels currypasta, tandooripasta
- 4 kleine lente-uitjes
- 200 g ananas
- 1/2 bosje munt
- 2 teentjes knoflook
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 84 kcal
- Koolhydraten
- 5,3 g
- - waarvan suikers
- 4,1 g
- Vet
- 1,8 g
- - waarvan verzadigd
- 0,9 g
- Eiwit
- 11,2 g
- Vezels
- 0,8 g
- Groente
- 15 g
- Zout
- 0,25 g
Bereiding
Snijd 480 g kipfilet in blokjes.
Meng 60 g magere yoghurt met 1 eetlepel currypoeder en peper.
Meng nog eens 60 g magere yoghurt met 3 eetlepels tandooripasta.
Verdeel de kip over de beide sauzen, meng goed en laat ca. 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Snijd 4 lente-uitjes (wat groen apart houden) en 200 g verse ananas in stukjes.
Steek de gemarineerde kip, lente-ui en ananas afgewisseld op 12 satéprikkers.
Leg de spiesjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Hak ondertussen ½ bosje munt en het groen van de lente-ui grof.
Pureer met 2 geperste teentjes knoflook en 2 eetlepels magere yoghurt fijn.
Roer er 250 g magere yoghurt door en breng op smaak met peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
