Knäcke­bröd met tomaat en basilicum

Bereiding

Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Haal de blaadjes basilicum van het takje en snijd fijn.

Meng de tomatenblokjes met de basilicum, olijfolie, peper en het knoflookpoeder.

Verdeel de tomaat- basilicumsalade over het knäckebröd.

Tip: het beleg kun je ook voor 2 dagen tegelijk maken. Dat bespaart weer tijd!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 tomaat

  • 1 takje basilicum

  • ½ eetlepel olijfolie

  • peper naar smaak

  • snufje knoflookpoeder

  • 2 stuks knäckebröd volkoren

     

Koolhydraten 20 g
Vet 6,4 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 3,7 g
Vezels 5 g
Groente 89 g
Kcal 161
Zout 0,26 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!