Knäckebröd met tomaat en basilicum

Ingrediënten
- 1 tomaat
- 1 takje basilicum
- ½ eetlepel olijfolie
- peper naar smaak
- snufje knoflookpoeder
- 2 stuks knäckebröd volkoren
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 161 kcal
- Koolhydraten
- 20 g
- Vet
- 6,4 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 3,7 g
- Vezels
- 5 g
- Groente
- 89 g
- Zout
- 0,26 g
Bereiding
Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Haal de blaadjes basilicum van het takje en snijd fijn.
Meng de tomatenblokjes met de basilicum, olijfolie, peper en het knoflookpoeder.
Verdeel de tomaat- basilicumsalade over het knäckebröd.
Tip: het beleg kun je ook voor 2 dagen tegelijk maken. Dat bespaart weer tijd!
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
