Knäcke­bröd met tomaat en basilicum

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 takje basilicum
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • snufje knoflookpoeder
  • 2 stuks knäckebröd volkoren

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
161 kcal
Koolhydraten
20 g
Vet
6,4 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
3,7 g
Vezels
5 g
Groente
89 g
Zout
0,26 g

Bereiding

Was de tomaat en snijd in kleine blokjes. Haal de blaadjes basilicum van het takje en snijd fijn.

Meng de tomatenblokjes met de basilicum, olijfolie, peper en het knoflookpoeder.

Verdeel de tomaat- basilicumsalade over het knäckebröd.

Tip: het beleg kun je ook voor 2 dagen tegelijk maken. Dat bespaart weer tijd!

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes