Komkom­mersalade met dille

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
5 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Komkommersalade met dille op een volkoren cracker

Ingrediënten

  • 75 g komkommer
  • 2 takjes verse dille
  • 3 takjes verse bieslook
  • 1 eetlepel magere kwark
  • 1 theelepel natuurazijn
  • snufje peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
14 kcal
Koolhydraten
1,8 g
Vet
0,1 g
- waarvan verzadigd
0 g
Eiwit
1,3 g
Vezels
0,2 g
Groente
40 g
Zout
0,01 g

Bereiding

Was de komkommer en snijd in dunne plakjes met behulp van een dunschiller of kaasschaaf.

Snijd de dille en de bieslook fijn.

Meng de komkommer, dille, bieslook, kwark en de natuurazijn door elkaar. Breng op smaak met peper.

Tip: Lekker met een volkorenboterham of cracker.

Vervang de magere kwark door plantaardige yoghurt voor een veganistische en lactosevrije versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes