Koolhydraatarme kwarktaart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een taartbodem (ca. 23 cm) met bakpapier.

Hak de walnoten zo fijn mogelijk.

Meng de walnoten, het amandelmeel, de boter en het ei goed door elkaar.

Verdeel het deeg vervolgens gelijkmatig over de bodem en smeer glad met een spatel.

Bak de taartbodem 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat afkoelen in de vorm.

Vulling:

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.

Pureer de frambozen (maar houdt er een paar apart voor de garnering) en verwarm de puree in een steelpannetje. Voeg hier de uitgeknepen gelatineblaadjes aan toe en laat ze hierin smelten.

Doe het frambozenmengsel in een kom en voeg hier de kwark aan toe. Meng tot een lichtroze mengsel.

Schep vervolgens het kwarkmengsel in de taartvorm op de bodem en laat de kwarktaart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garneer met wat extra frambozen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 g walnoten
  • 100 g amandelmeel
  • 75 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • 500 g magere kwark
  • 200 g frambozen
  • 6 gelatineblaadjes

Koolhydraten 4,9 g
waarvan suikers 4,2 g
Vet 18,9 g
waarvan verzadigd 5,3 g
Eiwit 9,9 g
Vezels 2,1 g
Groente 0 g
Kcal 230
Zout 0,12 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!