Koolraapnoedels met raapstelen
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil de zoete aardappels en snijd in kleine blokjes. Doe in een ovenschaal en hussel olijfolie extra vierge, peper erdoor.
Spreid uit over de bakplaat en plaats 20-25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de zoete aardappel gaar is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperig resultaat.
Schil intussen de koolraap. Snijd de koolraap in plakken van 1-2 cm breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) de koolraap plakken vervolgens in dunne, lange slierten (de noedels).
Verwijder de worteltjes van de raapstelen. Was en snijd klein (circa 2 cm). Pel de ui en snijd in halve ringen. Snijd de kalfschipolata in stukken.
Verhit bakolie in een andere koekenpan en roerbak de kalfschipolata met de ui bruin en gaar. Schep de raapstelen erdoor en bak nog 1-2 minuten mee. Proef en breng op smaak met peper.
Verhit bakolie in een wok of koekenpan en bak de koolraapnoedels – al omscheppend – in 5 minuten beetgaar. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt nog eens 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper.
Serveer de koolraapnoedels met het chipolata-raapstelenmengsel. Strooi de geroosterde zoete aardappelblokjes erover.
Tip: Je kunt de koolraap ook kort blancheren, wanneer je van een knapperige 'bite' houdt.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten