Koolraaptagliatelle
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, leg ze op de bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze rimpelig worden.
Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in plakjes. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verhit bakolie in een pan en bak de prei in 6 minuten zacht op een middelhoog vuur.
Roer de crème fraîche, pesto rosso en een scheut water door de prei en laat afgedekt op een laag vuur zachtjes pruttelen.
Pel en snipper intussen de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf of dunschiller in dunne, smalle linten.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de koolraap toe en bak ongeveer 8-10 minuten al omscheppend op een middelhoog vuur. Voeg evt. een klein scheutje water toe.
Verdeel de koolraaptagliatelle over de borden en schep de pesto-roomsaus erover. Garneer met de geroosterde cherrytomaatjes en de zadenmix.
Tip: Het is ook lekker om de tomaatjes te kruiden met wat Italiaanse kruiden.