Koolsalade met karwijzaad
- Bijgerecht, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 6
Bereiding
Snijd 1 kilo wittekool in zeer fijne repen en doe in een kom.
Halveer 3 kleine uien en snijd in de lengte in fijne reepjes.
Rooster 1 eetlepel karwijzaad kort in een pan zonder vet op hoog vuur.
Voeg 125 g zonnebloemolie, 160 g azijn en uien toe en laat warm worden.
Roer er 1 eetlepel mosterd met een garde door.
Schenk de dressing over de kool en laat iets afkoelen.
Breng de kool op smaak met zout en 1 snufje suiker en kneed de dressing er minstens 5-10 minuten door.
(naar wens: laat de kool afgedekt met plasticfolie een nacht, het liefst 24 uur, in de koelkast staan om de smaken in te laten trekken)