Lentestamppot

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 400 g aardappelen
  • 300 g raapsteeltjes
  • 100 g sla (alle soorten)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 ml groentebouillon*
  • 1 theelepel komijn

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
260 kcal
Koolhydraten
40,8 g
- waarvan suikers
2,9 g
Vet
5,6 g
- waarvan verzadigd
0,9 g
Eiwit
7,6 g
Vezels
7,7 g
Groente
200 g
Zout
1 g

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.

Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en de sla in smalle reepjes.

Giet de gare aardappelen af en maak er met de olie en de hete bouillon een puree van.

Roer de groente en de komijn door de puree en warm het geheel goed door. 

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes