Linzen­schotel met spinazie

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Linzenschotel met spinazie

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappels
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 rode paprika
  • 100 g spinazie
  • 200 g rundergehakt
  • 200 g linzen
  • 1 eetlepel bakolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • (chili)peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
603 kcal
Koolhydraten
65,9 g
- waarvan suikers
18,8 g
Vet
20,1 g
- waarvan verzadigd
6,1 g
Eiwit
32,6 g
Vezels
13,7 g
Groente
400 g
Zout
0,87 g

Bereiding

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van ongeveer 2 cm.

Breng een pan met water aan de kook en kook de zoete aardappels in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen.

Pel de ui en knoflook en snijd klein. Halveer en was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de spinazie - snijd desgewenst kleiner - en laat uitlekken in een vergiet.

Verhit bakolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.

Doe de paprika en het gehakt erbij en roerbak op een middelhoog vuur totdat het gehakt rul is.

Voeg de zoete aardappelblokjes en een scheutje water toe en laat – afgedekt - ongeveer 5 minuten stoven.

Spoel de linzen in een zeef af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Doe op het laatst de spinazie erbij en verwarm kort mee totdat de spinazieblaadjes net niet helemaal geslonken zijn. Proef en breng op smaak met paprikapoeder en (chili)peper.

Tip: De linzensalade is ook erg lekker met verse koriander, munt of een beetje yoghurt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes