Luchtige muffin met framboos

Ingrediënten
- 75 g volkorenmeel
- ½ zakje bakpoeder
- 1 ei
- 170 g magere kwark
- 2 theelepels vanille aroma
- 100 g frambozen
- ½ eetlepel zonnebloemolie
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 83 kcal
- Koolhydraten
- 9,5 g
- - waarvan suikers
- 2,3 g
- Vet
- 1,9 g
- - waarvan verzadigd
- 0,4 g
- Eiwit
- 5,5 g
- Vezels
- 1,7 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,77 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng in een ruime kom het volkorenmeel en het bakpoeder.
Klop het ei los en meng met 150 gram magere kwark en het vanillearoma.
Giet het eimengsel bij de droge ingrediënten en meng goed. Bewaar 5 frambozen en meng de rest door het beslag.
Vet de muffinvorm in met de zonnebloemolie. Giet het beslag in de muffinvormpjes en bak 25 á 27 minuten in de oven.
Laat de muffins afkoelen. Schep een klein dotje kwark op de muffins en plaats een framboos bovenop.
Tip: Je kunt ook diepvries frambozen gebruiken voor dit recept.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
