Maaltijdsalade
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken vervolgens in 3 stukken. Was de sla, laat goed uitlekken en snijd klein.
Doe de paprika, aubergine en courgette in een kom, druppel olijfolie extra vierge erover en pers de knoflook erboven uit. Meng met je handen zodat alle groenten bedekt zijn met olie.
Verhit een grillpan en gril de groenten totdat ze zwarte strepen krijgen en vocht afgeven. Leg de groenten daarna op een (warm) bord en dek af met aluminiumfolie om warm te houden. Heb je geen grillpan, dan kun je de groenten ook bakken in een gewone koekenpan.
Breng in een steelpan water met azijn tegen de kook aan. Maak met een lepel een draaikolk in het water en breek in het midden van deze draaikolk het ei. Laat het ei 3 minuten pocheren, zorg ervoor dat het water niet kookt. Schep het ei vervolgens met een schuimspaan voorzichtig vanuit de pan in een bakje met koud water. Leg het ei vervolgens op keukenpapier om uit te lekken. Pocheer alle eieren één voor één op dezelfde manier.
Doe de hummus in een bakje en voeg olijfolie extra vierge of water toe. Roer goed door elkaar. Breng eventueel extra op smaak met peper.
Hussel de sla en gegrilde groenten goed door elkaar, schenk de hummusdressing erover en garneer met de zadenmix en gepocheerde eieren.
Tip: Ook erg lekker met verse koriander.