Macaroni met ham en kaas
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Kook de pasta gaar in water en giet af.
Smelt de margarine in een pan en voeg de volkoren meel toe. Laat, al roerend met een garde, even garen zonder te kleuren. Voeg de koude melk geleidelijk toe en roer goed door. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten garen. Breng op smaak met geraspte nootmuskaat en peper.
Verwarm ondertussen een lepel olijfolie in een pan en bak hierin de wortel en bleekselderij beetgaar. Voeg op het laatst even de ham toe.
Schep de wortel, bleekselderij en de ham door de pasta en zet het over in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met de Emmentaler light en giet er de saus over.
Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C voor 20 minuten tot de saus lichtgekleurd is.
Geef er een salade bij of serveer met wat wok-groenten.