Mais-bonenschotel
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een vergiet onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein.
Verhit bakolie in een ruime koekenpan en bak de prei en ui samen met de tomatenpuree 2 minuten op een laag vuur. Voeg de tomaat toe als de prei geslonken is en bak nog eens 3 minuten. Schenk het water erbij en breng op smaak met cajunkruiden en (chili)peper.
Doe de bonenmix en mais in een zeef, spoel goed af onder de kraan en voeg toe aan de pan. Bak nog 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de citroen en rasp de schil. Pers het sap eruit.
Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Prak de avocado met een vork en roer het sap en de rasp van de citroen erdoor. Breng op smaak met peper.
Serveer de bonenschotel met de avocado. Erg lekker met de corn chips.
Tip: Ook erg lekker met verse koriander.