Mediterraans groentepannetje

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • tijm
  • oregano
  • 100 ml tomatensap
  • 2 eetlepels Parmezaan
  • 50 g Turks brood

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
296 kcal
Koolhydraten
29 g
Vet
14 g
- waarvan verzadigd
4 g
Eiwit
11 g
Vezels
7 g
Groente
370 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Snijd 1 ui, 1 aubergine, 4 tomaten en 1 courgette in blokjes.

Bak de ui, courgette en aubergine ca. 3-4 minuten in 2 eetlepels olie en breng op smaak met peper, tijm en oregano.

Voeg tomaten en 100 ml tomatensap toe en laat nog eens ca. 5 minuten met een deksel op de pan garen.

Bestrooi met 2 eetlepels Parmezaanse kaas en serveer met Turks brood.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes