Mediterraanse scholfilet

Ingrediënten
- 1 courgette
- 2 grote tomaten
- 200 g aardappelpartjes (voorgegaard)
- 50 g zwarte olijven
- 1 eetlepel kappertjes
- 200 g scholfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje peper
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 takjes basilicum
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 441 kcal
- Koolhydraten
- 31,9 g
- Vet
- 21,8 g
- - waarvan verzadigd
- 3,7 g
- Eiwit
- 25 g
- Vezels
- 8,2 g
- Groente
- 220 g
- Zout
- 1,01 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de courgette en snijd in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.
Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de courgette, tomaat, aardappelpartjes, zwarte olijven en de kappertjes op. Rol de scholfilet op en leg ook op de bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en Provençaalse kruiden.
Bak 20 minuten in de oven en schep halverwege om.
Verdeel over de borden en garneer met verse basilicum.
Tip: Lekker met wat zelfgemaakte groene pesto.
Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de aardappelpartjes door in blokjes gesneden koolraap. Bereid deze hetzelfde als de aardappelpartjes in dit recept.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
