Mediterraanse scholfilet

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de courgette en snijd in plakjes. Was de tomaten en snijd in partjes.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de courgette, tomaat, aardappelpartjes, zwarte olijven en de kappertjes op. Rol de scholfilet op en leg ook op de bakplaat.

Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en Provençaalse kruiden.

Bak 20 minuten in de oven en schep halverwege om.

Verdeel over de borden en garneer met verse basilicum.

Tip: Lekker met wat zelfgemaakte groene pesto.

Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de aardappelpartjes door in blokjes gesneden koolraap. Bereid deze hetzelfde als de aardappelpartjes in dit recept.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 grote tomaten
  • 200 g aardappelpartjes (voorgegaard)
  • 50 g zwarte olijven
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 g scholfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje peper
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 2 takjes basilicum

Koolhydraten 31,9 g
Vet 21,8 g
waarvan verzadigd 3,7 g
Eiwit 25 g
Vezels 8,2 g
Groente 220 g
Kcal 441
Zout 1,01 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!