Mediterrane kabeljauw

Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 3 ansjovisfilets (blikje)
- 8 olijven zonder pit
- 2 schijven citroen
- 2 stukken kabeljauwfilet
- peper
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 1 eetlepel kappertjes
- 100 ml groentebouillon*
- 300 g worteltjes met doperwten (diepvries)
- 100 g zilvervliesrijst
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 456 kcal
- Koolhydraten
- 49,6 g
- - waarvan suikers
- 5,8 g
- Vet
- 10,6 g
- - waarvan verzadigd
- 1,9 g
- Eiwit
- 35 g
- Vezels
- 10,5 g
- Groente
- 200 g
- Zout
- 2,18 g
Bereiding
Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine blokjes.
Snijd de ansjovisjes in stukjes.
Halveer de olijven en de schijven citroen. Bestrooi de vis met peper.
Verwarm de olie in een hapjespan en laat hierin de stukjes ansjovis wegsmelten.
Leg de stukken vis in de pan en voeg de blokjes paprika, de olijven, de kappertjes en de stukken citroen toe.
Voeg de worteltjes met doperwtjes toen en giet de bouillon erbij, stoof de vis in ca. 10 minuten gaar.
* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
