Mexicaanse schotel

Bereiding

Spoel de kidneybonen en mais af in een vergiet onder de kraan en laat goed uitlekken.

Pel de ui en snijd in ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in smalle reepjes. Was de tomaat en snijd daarna in kleine blokjes.

Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Zet het vuur hoog en roerbak de paprika en tomaat 3 tot 5 minuten mee.

Voeg de bonen en mais toe en bak voor 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met cajunkruiden en peper.

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit. Prak de avocado met de sojayoghurt en olijfolie extra vierge tot een sausje. Breng op smaak met peper.

Serveer de Mexicaanse schotel met de avocadosaus.

Tip: Ook erg lekker met verse koriander en limoensap.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g kidneybonen 
  • 200 g mais 
  • 2 rode uien 
  • 1 puntpaprika 
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels cajunkruiden 
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel bakolie 
  • 2 eetlepels sojayoghurt (of yoghurt) 
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • peper naar smaak

Koolhydraten 40 g
waarvan suikers 18 g
Vet 29 g
waarvan verzadigd 4 g
Eiwit 18 g
Vezels 18 g
Groente 200 g
Kcal 521
Zout 0,9 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!