Midden-Oosterse stamppot

Bereiding

Breng water aan de kook voor de pompoenblokjes. Kook in 10-15 minuten gaar.

Spoel de kikkererwten in een zeef af onder de kraan en verwarm 2/3 van de kikkererwten de laatste 5 minuten mee met de pompoen.

Giet vervolgens het water af en stamp of pureer de pompoen en kikkererwten tot een geheel (voeg eventueel een klein scheutje kookvocht toe). Breng op smaak met peper.

Snijd de prei in dunne ringetjes en was in een zeef grondig onder de kraan. Laat goed uitlekken. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadjes).

Verhit bakolie in een koekenpan en bak de rode peper, prei en de rest van de kikkererwten. Breng op smaak met ras el hanout kruiden.

Pel intussen de knoflook. Roer de soja yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met verse peterselie en peper.

Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de falafelballetjes goudbruin.

Schep het preimengsel door de stamppot. Serveer de stamppot met de falafelballetjes en het sausje.

Tip: Deze stamppot is ook erg lekker met gedroogde vruchten, zoals dadels, vijgen of abrikozen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 400 g butternut pompoen, gesneden 
  • 400 g kikkererwten 
  • 1 prei 
  • ½ rode peper 
  • 1 theelepel Ras el hanout 
  • 2 knoflooktenen 
  • 10 g verse peterselie 
  • 150 g mini falafelballetjes
  • 2 eetlepels bakolie 
  • 30 ml soja yoghurt 
  • peper naar smaak

Koolhydraten 46 g
waarvan suikers 6 g
Vet 25 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 22 g
Vezels 20 g
Groente 250 g
Kcal 612
Zout 1,2 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!