Mozzarella-salade

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 140 g mozzarella (in bolletjes)
  • 200 g gekookte aardappelen
  • 100 g cocktailtomaatjes
  • 1/2 bosje verse basilicum
  • 150 g magere yoghurt, naturel
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels pesto
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
410 kcal
Koolhydraten
30 g
Vet
22 g
- waarvan verzadigd
10 g
Eiwit
22 g
Vezels
4 g
Groente
50 g
Zout
0,9 g

Bereiding

Meng de mozzarellabolletjes met de gekookte aardappelen, de gehalveerde kerstomaten en het halve bosje gehakte basilicumblaadjes.

Maak een dressing van de magere yoghurt, balsamicoazijn en de pesto en breng op smaak met peper.

Schenk de dressing over de salade.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes