Muffinbroodje met abrikoos

Aantal personen
15 personen
Kooktijd
75 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 130 ml magere melk
  • 40 g lijnzaad
  • 90 g tarwemeel
  • 4 g kaneel
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 4 g gedroogde gist

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
76 kcal
Koolhydraten
8,6 g
- waarvan suikers
3,8 g
Vet
2,9 g
- waarvan verzadigd
0,5 g
Eiwit
2,7 g
Vezels
2,3 g
Zout
0,04 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Prak de banaan in een kom met een vork tot een papje.

Voeg hier de overige ingrediënten aan toe, behalve de abrikozen en de gist.

Meng met een lepel de ingrediënten tot een mooi beslag.

Snijd de abrikozen in kleine blokjes en voeg deze samen met de gist toe aan het beslag en roer nog even goed door.

Laat dit ongeveer 30 minuten rusten op een warme plek.

Verdeel daarna het beslag in een siliconen muffinbakvorm (invetten niet nodig) en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Goudbruin bakken, laten afkoelen en dan voorzichtig uit de vorm verwijderen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes