Noedels met tempeh, wortel en sesam

Ingrediënten
- 200 g tempeh
- 4 stuks bospeen (á 200 g)
- 2 stengels bosui
- 130 g volkoren noedels
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 250 g sperziebonen (gebroken)
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- 2 eetlepels sojasaus minder zout
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel water
- 2 theelepels sesamzaad
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 614 kcal
- Koolhydraten
- 64 g
- - waarvan suikers
- 21,9 g
- Vet
- 21,9 g
- - waarvan verzadigd
- 3,3 g
- Eiwit
- 30,2 g
- Vezels
- 18,5 g
- Groente
- 205 g
- Zout
- 1,04 g
Bereiding
Snijd de tempeh in blokjes. Was de bospeen en snijd deze in plakjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de tempeh, sperziebonen en bospeen toe. Bak 10 minuten op hoog vuur.
Meng de pindakaas, sojasaus, sambal en het water. Roer goed totdat het een gladde saus is.
Voeg de noedels en saus toe aan de groenten en meng.
Verdeel de noedels over de borden en garneer met de bosui en sesamzaad.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
