Noedels met tempeh, wortel en sesam

Bereiding

Snijd de tempeh in blokjes. Was de bospeen en snijd deze in plakjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de tempeh, sperziebonen en bospeen toe. Bak 10 minuten op hoog vuur.

Meng de pindakaas, sojasaus, sambal en het water. Roer goed totdat het een gladde saus is.

Voeg de noedels en saus toe aan de groenten en meng.

Verdeel de noedels over de borden en garneer met de bosui en sesamzaad.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g tempeh
  • 4 stuks bospeen (á 200 g)
  • 2 stengels bosui
  • 130 g volkoren noedels
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 250 g sperziebonen (gebroken)
  • 2 eetlepels 100% pindakaas
  • 2 eetlepels sojasaus minder zout
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 eetlepel water
  • 2 theelepels sesamzaad

Koolhydraten 64 g
waarvan suikers 21,9 g
Vet 21,9 g
waarvan verzadigd 3,3 g
Eiwit 30,2 g
Vezels 18,5 g
Groenten 205 g
Kcal 614
Zout 1,04 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!