Ontbijtkoek met noten en gember

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Kluts het ei met een garde luchtig. Voeg hier de amandelmelk aan toe.

Meng hier vervolgens langzaam de amandelmeel, bakpoeder en kruiden doorheen tot een glad beslag.

Hak de noten grof, houdt er een paar opzij, en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met de overgebleven walnoten.

Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Bekijk ook de andere koolhydraatarme recepten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 200 ml amandelmelk
  • 250 g amandelmeel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
  • 1 kleine theelepel pimentpoeder
  • 70 g walnoten

Koolhydraten 2,5 g
waarvan suikers 0,9 g
Vet 12,6 g
waarvan verzadigd 1,2 g
Eiwit 4,6 g
Vezels 2,3 g
Groente 0 g
Kcal 139
Zout 0,12 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!