Oranje-paarse stamppot

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 500 g zoete aardappels
  • 150 g radijs rauwkost
  • 200 g rode kool
  • 2 runderbraadworsten
  • 2 uien
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 theelepels mosterd
  • (balsamico)azijn naar smaak
  • peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
668 kcal
Koolhydraten
65,5 g
- waarvan suikers
21,3 g
Vet
30,9 g
- waarvan verzadigd
8,1 g
Eiwit
25,2 g
Vezels
12,9 g
Groente
495 g
Zout
1,97 g

Bereiding

Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.

Verhit een droge wok of grote koekenpan en roerbak de radijs rauwkost enkele minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij.

Roerbak in dezelfde pan de rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de rode kool beetgaar is. Doe op het laatst de (balsamico)azijn erbij.

Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten op een hoog vuur bruin en gaar.

Temper het vuur en bak nog circa 10 minuten. Pel intussen de ui, snijd in halve ringen en bak met de runderbraadworsten mee.

Voeg halverwege een scheutje water en de mosterd toe voor een lekkere jus.

Stamp de zoete aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree.

Schep de groenten erdoor. Proef en breng op smaak met peper.

Serveer de oranje-paarse stamppot met de braadworst en een beetje jus.

Tip: roer de aardappels en groenten niet te enthousiast door elkaar, want anders kleurt de hele stamppot paars.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes