Oranje-paarse stamppot
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de zoete aardappels. Schil de zoete aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Verhit een droge wok of grote koekenpan en roerbak de radijs rauwkost enkele minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij.
Roerbak in dezelfde pan de rode kool 5 minuten op een middelhoog vuur totdat de rode kool beetgaar is. Doe op het laatst de (balsamico)azijn erbij.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de runderbraadworsten op een hoog vuur bruin en gaar.
Temper het vuur en bak nog circa 10 minuten. Pel intussen de ui, snijd in halve ringen en bak met de runderbraadworsten mee.
Voeg halverwege een scheutje water en de mosterd toe voor een lekkere jus.
Stamp de zoete aardappels met wat kookvocht tot een smeuïge puree.
Schep de groenten erdoor. Proef en breng op smaak met peper.
Serveer de oranje-paarse stamppot met de braadworst en een beetje jus.
Tip: roer de aardappels en groenten niet te enthousiast door elkaar, want anders kleurt de hele stamppot paars.