Ovenschotel met pastinaak
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vis
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Breng water aan de kook. Schil de pastinaak en wortels en snijd in stukken. Kook in 10-15 minuten beetgaar, giet daarna het water af en zet opzij.
Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Was de venkel en snijd in reepjes. Bewaar het groene loof van de venkel en snijd fijn.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de venkel toe en roerbak 5 minuten mee op een middelhoog vuur. Voeg eventueel peper naar smaak toe.
Trek de gerookte makreel uit elkaar met twee vorken.
Vet een ovenschaal in en schep de pastinaak, wortels en venkel in de schaal. Verdeel de makreel erover en hussel door elkaar.
Strooi de geraspte kaas eroverheen en bak de schotel ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste minuten de oven grillstand aan.
Garneer het gerecht met het venkelgroen.
Tip: Lekker om de ovenschotel te garneren met bosui of verse peterselie.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten