Pannen­koekjes van boekweit­meel

Bereiding

Meng in een ruime kom het meel, het ei, de melk, een volle theel kurkuma, een halve eetlepel olie en het zout tot een stevig doch vloeibaar beslag. Leng eventueel aan met water.

Bak in een hete koekenpan met olie van het beslag dunne goudbruine flensjes om te vullen en op te rollen. Of maak dikke mini-pancakes met een doorsnee van ca. 8 cm.

Draai de pannenkoeken om als de bovenkant droog is en vol zit met bubbeltjes en bak de andere kant totdat de boven- en onderkant knapperig voelen en er bruin uitzien. Gebruik niet te veel olie bij het bakken. Zorg ervoor dat de pan telkens net iets vettig is.

Beleg met: puree van geweekte abrikozen met citroenrasp en -sap

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 g boekweitmeel
  • 300 ml plantaardige melk (boekweitdrink)
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • olijfolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 ei
  • 3 gewelde abrikozen, in kleine stukjes
  • 1 citroen, rasp en sap

Koolhydraten 45,6 g
waarvan suikers 5,8 g
Vet 4,5 g
waarvan verzadigd 0,7 g
Eiwit 5,2 g
Vezels 3,3 g
Kcal 250
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!