Paprikasalade met bieslook

Bereiding

Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes.

Was de appel, snij in kwarten, verwijder het klokhuis en snij vervolgens in blokjes.

Snipper de ui en meng met de paprika en de appel.

Maak een dressing van citroensap, azijn, water, olie, paprikapoeder en kerriepoeder.

Breng op smaak met peper en zout.

Meng de paprikasalade met de dressing, laat kort intrekken, garneer met bieslookringetjes en serveer.

Ingrediënten

  • 3 paprika 's (2 rode en 1 oranje)  
  • 1 appel   
  • 1 ui   
  • 2 eetlepels citroensap   
  • 1 eetlepel appelazijn   
  • 15 ml water   
  • 2 eetlepels olie   
  • 1 theelepel paprikapoeder    
  • currypoeder naar smaak   
  • peper    
  • 1 eetlepel bieslook, in ringetjes   

Koolhydraten 18,6 g
waarvan suikers 15,2 g
Vet 10,5 g
waarvan verzadigd 1,5 g
Eiwit 1,9 g
Vezels 4,8 g
Groenten 170 g
Kcal 189
Zout 0,01 g