Pasta ovenschotel
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng water aan de kook voor de volkoren penne. Kook in 6 minuten beetgaar.
Pel de knoflook en ui en snijd fijn. Was de prei en snijd in ringen. Rasp de wortels of snijd in kleine blokjes.
Was de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de helft van de gedroogde worst in plakjes en de andere helft in kleine stukjes.
Verwarm bakolie in een ruime koekenpan of wok. Bak de stukjes worst samen met de knoflook, prei, ui, wortels en Italiaanse kruiden. Voeg na 5 minuten de romatomaten toe. Breng het geheel op smaak met peper en laat nog 2 minuten sudderen.
Giet het water van de pasta af en schep de pasta door de groenten. Doe alles in een ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
Verdeel tenslotte de plakjes gedroogde worst over de schotel.
Gratineer de schotel 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip: Ook lekker met verse basilicum.