Pastinaak-spruitjes roerbak
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen. Snijd de grote spruitjes eventueel doormidden.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in plakjes of blokjes.
Breng water aan de kook voor de pastinaak. Kook 10-15 minuten en giet daarna het water af.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan en roerbak de ui samen met de spruitjes op een middelhoog vuur in 10 minuten beetgaar.
Doe de gekookte pastinaak erbij en bak mee. Voeg eventueel een klein scheutje water toe.
Meng het kalfsgehakt met de gehaktkruiden, zout en peper. Rol met je handpalmen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit bakolie in een andere ruime koekenpan en bak op een hoog vuur de gehaktballetjes in 3 minuten rondom bruin.
Veeg de kastanjechampignons schoon, verwijder de steeltjes en snijd de grote exemplaren doormidden. Bak de champignons (ook de champignonsteeltjes) nog eens 5 minuten met de gehaktballetjes mee.
Doe de spruitjes en pastinaak erbij en schud de pan regelmatig. Proef en breng op smaak met nootmuskaat en peper. Serveer alles op een mooie ruime schaal.
Tip: Het is ook erg lekker om gebakken knoflookbroodkruim over de spruitjes te strooien.