Peper­noten

Aantal personen
6 personen
Kooktijd
45 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 3 verse dadels - Medjool
  • 75 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • 30 g boter
  • 1 ei
  • ½ sinaasappel - voor het sap

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
149 kcal
Koolhydraten
4,9 g
- waarvan suikers
3,1 g
Vet
12,5 g
- waarvan verzadigd
3,8 g
Eiwit
4,7 g
Vezels
2 g
Groente
0 g
Zout
0,09 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Ontpit de dadels en snijd in hele kleine stukjes.

Doe de amandelmeel, kokosmeel, speculaaskruiden en de dadels in een mengkom en meng alles goed door elkaar.

Smelt de boter en voeg deze toe. Halveer de sinaasappel en pers de helft ervan uit boven de kom. Voeg ook het ei toe.

Mix alles tot een beslag.

Maak hier ongeveer 60 kleine balletjes van en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes