Pinda­kaas­koekjes

Aantal personen
16 personen
Kooktijd
20 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 30 g havermout
  • 150 g pindakaas 100%
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
69 kcal
Koolhydraten
2,3 g
- waarvan suikers
0,6 g
Vet
5 g
- waarvan verzadigd
0,8 g
Eiwit
3,1 g
Vezels
0,9 g
Groente
0 g
Zout
0,07 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Doe de havermout in een keukenmachine en maal tot meel.

Meng de pindakaas, havermoutmeel, bakpoeder en het ei.

Draai balletjes van het deeg en leg op een bakplaat met bakpapier. Druk de balletjes plat tot een dikte van 1 cm.

Bak 12 á 15 minuten in de oven en laat afkoelen.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes