Polenta met krokante kip
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de wortelpeterselie, wortels en bietjes en snijd in dunne repen of plakjes. Pel en snijd de ui in grove halve ringen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, Italiaanse kruiden en peper en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de kip in reepjes. Klop in een schaaltje het ei los en strooi in een ander schaaltje het paneermeel.
Wentel de kip eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de kip gaar en krokant.
Breng het water aan de kook en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Voeg aan het nog koude water de polenta al roerend toe. Laat de polenta koken totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat water toe). Roer tenslotte wat olijfolie door de polenta.
Serveer de polenta met de krokante kip en geroosterde groenten. Of stort de polenta, zoals de Italianen dat doen, op een houten snijplank en leg daar de gegrilde groenten en krokante kip bovenop.
Tip: Voeg een deel van de Italiaanse kruiden toe aan de polenta. Ook lekker met andere kruiden!