Pompoenbrood met feta
- Hapje, Suikervrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal personen: 8
Bereiding
Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en kook de pompoen 6 á 8 minuten totdat deze gaar is. Giet af en laat uitwasemen.
Pureer de pompoen met een staafmixer en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de pompoenpuree met het ei, het volkorenmeel, de amandelmeel, de yoghurt, het bakpoeder, de paprikapoeder en de salie. Meng tot een egale massa. Verkruimel de feta erboven en meng erdoor.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hier in. Verdeel de pompoenpitten over de bovenkant.
Bak 50 minuten in de oven. Laat het pompoenbrood afkoelen in de vorm.
Foto: Foto van pompoenbrood met feta gegarneerd met pompoenpitten