Pompoensoep met wortel
- Bijgerecht, Lactosevrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes.
Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en de knoflook.
Ontdoe de pompoen van zijn schil en dradige binnenkant en snijd in blokjes van ongeveer 3 cm. Schil ook de wortels en snijd deze in plakken.
Voeg de pompoen en wortel toe aan de pan. Doe de komijn erbij en bak het geheel 3 minuutjes.
Voeg vervolgens de bouillon (500 ml) toe samen met de laurierblaadjes en laat het 30 minuten pruttelen. Haal wanneer alles goed gaar de laurierblaadjes eruit en pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep.
Snijd ondertussen de bosui in fijne ringen en garneer hiermee de soep.
Lekker met een volkoren stokbroodje!
Foto: Kim Brouwers