Pompoenspread met pecannoten

Bereiding

Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar.

Giet de pompoen af en laat goed uitlekken in een vergiet tot het is afgekoeld.

Doe de afgekoelde pompoen in een kom.

Voeg de pecannoten en de kaneel toe aan de pompoen en pureer glad met een staafmixer.

Laat de spread afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik. Breng eventueel op smaak met wat peper.

Tip: Lekker met een volkorencracker of volkorenboterham!

Bewaar de spread maximaal 3 dagen in de koelkast. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g pompoen in blokjes
  • 20 g pecannoten, ongezouten
  • 1 theelepel kaneel

Koolhydraten 1 g
Vet 2,5 g
waarvan verzadigd 0,2 g
Eiwit 0,5 g
Vezels 0,7 g
Groente 17 g
Kcal 29
Zout 0 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!