Pompoenspread met pecannoten

Ingrediënten
- 100 g pompoen in blokjes
- 20 g pecannoten, ongezouten
- 1 theelepel kaneel
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 29 kcal
- Koolhydraten
- 1 g
- Vet
- 2,5 g
- - waarvan verzadigd
- 0,2 g
- Eiwit
- 0,5 g
- Vezels
- 0,7 g
- Groente
- 17 g
- Zout
- 0 g
Bereiding
Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenblokjes in ongeveer 10 minuten gaar.
Giet de pompoen af en laat goed uitlekken in een vergiet tot het is afgekoeld.
Doe de afgekoelde pompoen in een kom.
Voeg de pecannoten en de kaneel toe aan de pompoen en pureer glad met een staafmixer.
Laat de spread afkoelen en bewaar in de koelkast tot gebruik. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Tip: Lekker met een volkorencracker of volkorenboterham!
Bewaar de spread maximaal 3 dagen in de koelkast.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
