Portabella met geitenkaas
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Veeg de portabella's schoon en snijd het steeltje voorzichtig eruit. Snijd het steeltje klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd klein.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de portabella stelen, ui en knoflook 4 minuten.
Heb je een glutenallergie? Spoel dan de walnoten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Hak de walnoten grof en voeg de helft toe aan de pan.
Doe het uimengsel in een kom en meng het met de geitensmeerkaas. Verdeel dit over de portabella's, breng op smaak met zout en peper en bak nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng intussen water aan de kook voor de bospenen. Was en schil de bospenen, laat een klein stukje groen van het loof eraan zitten. Kook de bospenen in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
Serveer de gevulde portabella's met de bospenen en strooi de overgebleven walnoten eroverheen. Garneer met tijm.
Tip: Het is ook erg lekker de bospeentjes te roosteren in de oven bij de portabella's. Maak van het loof van biologische bospeen eens een lekkere pesto!
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten