Provençaalse vispakketjes

Ingrediënten
- 8 groene olijven
- 2 tomaten
- 2 stuks pangasiusfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- peper naar smaak
- 2 theelepels oregano
- 100 g zilvervliesrijst
- 400 g sperziebonen (diepvries)
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 391 kcal
- Koolhydraten
- 44,1 g
- Vet
- 10,6 g
- - waarvan verzadigd
- 2,3 g
- Eiwit
- 24,6 g
- Vezels
- 10,8 g
- Groente
- 289 g
- Zout
- 1,22 g
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer de olijven. Snijd de tomaten in partjes.
Leg de vis op 2 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de olijven en tomaten erover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en oregano.
Vouw het vispakketje goed dicht en bak 15 minuten in de oven.
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten.
Serveer het vispakketje met de zilvervliesrijst en de sperziebonen.
Tip: Vis uit de diepvries is een stuk goedkoper en net zo vers
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
