Proven­çaalse vispakket­jes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
25 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Vis
Type gerecht
Een vispakketje met tomaten en olijven,  sperziebonen en zilvervliesrijst

Ingrediënten

  • 8 groene olijven
  • 2 tomaten
  • 2 stuks pangasiusfilet
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
  • 2 theelepels oregano
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 400 g sperziebonen (diepvries)

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
391 kcal
Koolhydraten
44,1 g
Vet
10,6 g
- waarvan verzadigd
2,3 g
Eiwit
24,6 g
Vezels
10,8 g
Groente
289 g
Zout
1,22 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de olijven. Snijd de tomaten in partjes.

Leg de vis op 2 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Verdeel de olijven en tomaten erover. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en oregano.

Vouw het vispakketje goed dicht en bak 15 minuten in de oven.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng water aan de kook en kook de sperziebonen 5 minuten.

Serveer het vispakketje met de zilvervliesrijst en de sperziebonen.

Tip: Vis uit de diepvries is een stuk goedkoper en net zo vers

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes